Preprosta čokoladna rožica iz listnatega testa

Tokrat predstavljamo odličen in preprost recept, ki je obnorel splet in bo zagotovo navdušil tudi vas: čokoladno rožico iz listnatega testa, ki bo nared v pol ure. Recept je primeren tudi za popolne začetnike oziroma vse, ki testa ne pripravljate radi sami. Tokrat bomo namreč pekli iz kupljenega listnatega testa, bolj pogumni kuharji in kuharice pa ga seveda lahko pripravijo sami.

Za čokoladno rožico potrebujemo:

  • 2 zavitka listnatega testa (najbolje tistega že razvaljanega na peki papirju)
  • čokoladni ali lešnikov namaz
  • 1 jajce za premaz

Postopek:

Foto: goodshomedesign.com
Foto:
goodshomedesign.com

Listnato testo razvaljaj oziroma odvij. Iz njega izreži 3 večje kroge, lahko si pomagaš kar s krožnikom. Prvi krog premaži s čokoladnim namazom, nato nanj položi drugo plast testa in ga premaži, sledi še tretja plast, ki pa je po vrhu ne mažemo. Pazi, da se krogi lepo prilegajo. Ko imaš vse tri plasti lepo skupaj, na sredino zloženke postavi kozarec (npr. 2-decilitrski kozarec za sok) in ga nežno pritisni v testo. Nato v roke primi nož in zareži v zloženko – a le do kozarca. Najprej zloženko razreži navpično in vodoravno, da dobiš 4 dele, nato spet razreži posamezen del na polovico, dokler ne dobiš 16 enakih trakov. Dva sosednja trakova primi v roke in dvakrat zavij navzven, nato pa njuna konca dobro stisni skupaj (res dobro, sicer se bo med peko razprlo). Ponovi postopek z vsemi trakovi. Na koncu odstrani kozarec z rožice in jo premaži še s stepenim jajcem. Peci pri 180 stopinjah okoli 20 minut oziroma po navodilih na testu.
Pa dober tek!