Prepričljiva zmaga za župana Žagarja v Slovenski Bistrici ni presenečenje

V Slovenski Bistrici je županske volitve prepričljivo, z 71-odstotno podporo, dobil dosedanji župan dr. Ivan Žagar, skupni kandidat SLS, SDS in Nsi.
Izid zanj ni bil presenečenje: »Mislim, da so volivci prepoznali naše delo v preteklem mandatu in na tem delu gradimo tudi naš program za prihodnost. Glede delovanja v občinskem svetu pa pričakujem sodelovanje z vsemi predstavniki. Bistvenih sprememb v občinskem svetu niti ni. Sam večkrat tudi poudarjam, da se po volitvah zame volitve končajo,« je po objavi volilnih izidov dejal dr. Ivan Žagar. »Stvari, ki bodo predlagane in bodo pozitivne ter bodo pomenile dodano vrednost za razvoj občine, bomo tudi upoštevali, sprejeli. Seveda pa se moramo zavedati realnosti stanja; realizacijo narekujejo finance. Tu pa je veliko odvisno od tega, kako bo v prihodnje državni nivo naklonjen lokalni samoupravi. Upam, da bistveno bolj, kot do zdaj.«
Novi občinski svet v Slovenski Bistrici glede na strankarsko prisotnost ne bo bistveno drugačen. Po sicer še neuradnih podatkih sta največ, po 8 mandatov dobili stranki SDS in SLS, 5 mandatov SD, po 3 mandate dobita Desus in NSI ter po 2 mandata SMC ter SNS, ki pa je v svetu vendarle na novo.
Kdo so novi svetniki pa bo znano predvidoma jutri. Kot nam je povedala predsednica Občinske volilne komisije Jasmina Obrovnik Gril se namreč popoldne komisija znova sestane.

Dr. Ivan Žagar je izide pričakoval skupaj s kolegi iz SLS ter drugimi strankami, ki ga podpirajo – SDS, Nsi in Desus.
V Gasilskem domu v Slovenski Bistrici je bil tudi Glavni volilni štab Slovenske ljudske stranke, kjer se je zbralo vodstvo stranke, torej predsednik SLS Marjan Podobnik, podpredsednik Modest Motaln in drugi iz SLS.