Predsednik vlade in ministri ves dan na obisku v savinjski regiji

Predsednik vlade in ministri so danes na obisku v savinjski regiji. Obisk so začeli z delovnim posvetom v Termah Olimia v Podčetrtku, čez dan pa se srečujejo s predstavniki podjetij, zavodov, občin in drugih v regiji.

Janez Janša se je srečal z zreškim županom Borisom Podvršnikom. Foto: Twitter Vlade RS
Foto: Twitter Vlade RS

Predsednik vlade Janez Janša se je v sklopu obiska regije srečal tudi z županom Zreč Borisom Podvršnikom. Kot so sporočili z Vlade, sta govorila o gospodarskih uspehih občine, turizmu in prihodnjih projektih.
V programu premiera je še srečanje s celjskim in velenjskim županom ter obisk celjske škofije, zvečer pa bo obisk skupaj z ministri sklenil na večerni javni tribuni o razvoju Savinjske regije na Celjskem sejmu.
Gospodarski minister Zdravko Počivalšek bo v Šmarju pri Jelšah sodeloval na omizju o okrevanju gospodarstva, v Rogaški Slatini govoril o programu spodbud za obmejna območja, popoldne si bo ogledal žago Cugmajster v Ločah.
Drugi člani vladne ekipe se bodo med drugim srečali s šentjurskim, šmarskim in slatinskim županom ter županom Štor in Rogatca, z načelniki upravnih enot, obiskali celjsko PU in višje sodišče, pa dom Lipa v Štorah, Dom Sv. Jožefa Celje, PB Vojnik in mnoge druge ustanove ter podjetja.

Obisk začeli s posvetom v Podčetrtku

Foto: Twitter Vlade RS

Vlada je s posvetom v Podčetrtku začela današnji obisk savinjske statistične regije, ki jo je nazadnje obiskala leta 2017. S tamkajšnjimi župani bo vladna ekipa pod vodstvom premierja Janše po pričakovanjih govorila predvsem o gospodarstvu, infrastrukturi in prestrukturiranju premogovne regije Saša.
Posvetu v Termah Olimia v Podčetrtku bodo sledili ločeni programi predsednika vlade ter ministrske ekipe. Regijski obisk bodo sklenili z javno tribuno o razvoju savinjske regije, ki se bo začela ob 19. uri na celjskem sejmišču.
Kot v brošuri ob obisku med drugim izpostavljajo na vladi, se v savinjski regiji trenutno

Foto: Twitter Vlade RS

izvaja 181 projektov, od tega 137 v okviru cilja naložbe za rast in delovna mesta v skupni vrednosti 415 milijonov evrov in 44 projektov v okviru cilja evropsko teritorialno sodelovanje v skupni vrednosti dobrih pet milijonov evrov. Do konca avgusta letos so upravičencem v okviru cilja naložbe za rast in delovna mesta izplačali 268 milijonov evrov.
Savinjska regija je lani in letos prejela 366 milijonov evrov državnih pomoči, od tega za odpravo posledic epidemije 257 milijonov evrov. Pomoč za odpravo posledic covida-19 pa je prejelo 12.461 podjetij in samostojnih podjetnikov ter 3221 kmetijskih gospodarstev. (N. K., STA)

Oglas