PRAGERSKO: Quadrofoil bo gradil prihodnje leto

Podjetje Quadrofoil namerava na Pragerskem, na lokaciji nekdanje Opekarne, zgraditi proizvodni objekt.
Podjetje izdeluje vodna plovila, ki letijo nad vodo s pomočjo unikatnih krilc, poganja pa jih električni (okolju prijazen) motor. Zdaj deluje na lokaciji Impola, že pred leti pa so napovedali selitev na Pragersko, kjer nameravajo zgraditi velik poslovni kompleks za proizvodnjo in kasneje tudi manjšim hotelom.
Objekt naj bi vendarle začeli graditi prihodnje leto, kar v vodstvu podjetja potrdijo: »Res je. Trudimo se, da bi skupaj s podpornimi investitorji (to so tuja podjetja) zaključili finančno konstrukcijo in bi lahko naslednje leto, predvidoma poleti, začeli gradnjo prve faze. Do tedaj nas čaka še veliko ‘papirnatega’ dela,« pravi direktor Marjan Rožman. Najprej nameravajo postaviti objekt za proizvodnjo, v velikosti približno 2.400 kvadratnih metrov. Celoten načrt v nadaljevanju pa obsega skoraj desetkrat večjo površino, vključno z manjšim hotelom.

Idejna zasnova kompleksa, ki ga namerava na Pragerskem postaviti Quadrofoil.

 

Prodaja ni problem!
V podjetju je ta čas 25 zaposlenih. »Delamo še vedno na lokaciji v Impolu v zelo omejenih pogojih. Računamo, da bomo prihodnje leto lahko »zadihali z malo bolj polnimi pljuči«, dodaja Rožman. »Prodaja ni težava, saj vse, kar lahko naredimo, prodamo. Večji problem so naša nabavna veriga in prostorske zmožnosti. Trenutno imamo prodanih več kot 130 plovil. Naše stranke so do zdaj dobile nekaj več kot 20 plovil, do konca leta jih bomo dobavili še 20 do 30.«

Plovilo podjetja Quadrofoil. Najbolj tržno zanimiva sta dva tipa plovil, eno je vredno približno 40 tisoč evrov, drugo pa 58 tisoč evrov.