Potpuri zimskih dišav za vaš dom

Za praznično dišeč dom si lahko sami pripravite, pravzaprav kar skuhate domač potpuri dišav. Zimska shramba in božična peka postrežeta z začimbami za hladne decembrske večere. V posodo nalijte 2 dl vode, dodajte brusnice, narezano pomarančo z lupino vred, ostanek vanilijevega stroka, muškatni orešček, en zvezdasti janež, rožmarin, nekaj nageljnovih žbic in cimetovo skorjo. Dodate lahko kapljico ruma, vendar ne preveč, da ne bo rum preglasil ostale vonje. Počasi kuhajte do vretja in odstavite. Že med kuhanjem bo vaš dom napolnil omamen praznični vonj. Vsebino lahko predevate s tekočino vred v okrasne posodice in jih razporedite kot dekoracijo v prostoru.

V kolikor ste med ljubitelji dišečih svečk, jih preden prvič prižgete, postavite v zamrzovalnik za 8 ur. Svečka bo trajala dlje. Kadar svečo prižgete, naj gori vsaj toliko časa, da se zgornja plast voska povsem stali, saj bo ob naslednjem prižigu gorela bolj enakomerno, vonj pa bo zato izrazitejši.

Oglas