Redno pregledujmo shrambe in kleti s skladiščenim sadjem in gnile plodove odstranimo sproti.
Jabolka sodijo med najbolj obstojno sadje, zato so kot nalašč za ozimnico. Pomembno je, da upoštevate nekaj osnovnih pravil za shranjevanje.
Vzemite si čas in s kupa odstranite vsa jabolka, ki so poškodovana. Le eno slabo jabolko lahko uniči ostale zdrave sadeže. Če imate veliko jabolk, ki jih želite shraniti, jih vedno ločite po sortah. Najprej porabite tista z najtanjšim olupkom. Jabolka, shranjujte v škatlah, vrste pa ločite s časopisnim papirjem. Poskrbite, da se ne bodo dotikala. Ker se večja jabolka običajno zmehčajo hitreje od manjših, začnite najprej z večjimi, šele nato porabljajte manjša jabolka.
Mesto za shranjevanje jabolk naj bo suho in hladno, vendar ne smejo zmrzniti. Običajno sta najprimernejša prostora za shranjevanje jabolk, klet in podstrešje. Upoštevajte, da ne shranjujete jabolk v bližini krompirja ali čebule. Jabolka za ozimnico redno pregledujemo. Z gnilimi jabolki postrežemo kosom.