Poskočni: V novo desetletje z novo energijo

Člani skupine Poskočni pravijo, da so z novim članom Dejanom Golobom, pevcem in klarinetistom s Koroške, dobili točno to, kar so iskali. O tem smo klepetali z Martinom Juhartom.

Martin, zakaj ste se Poskočni razšli z zdaj že nekdanjim članom Dejanom Krajncem?
Ko se je pred dobrim letom javno življenje ustavilo, se je ustavila tudi glasbena industrija. Bil je čas, ko smo se vsi umirili in premislili, kako naprej. Vizije v naši skupini že nekaj časa niso bile enake. Zato smo se konec lanskega leta odločili, da se z Dejanom Krajncem razidemo. Sprva je bil to šok za vse, tudi za Dejana. Vendar smo hitro spoznali, da je ta odločitev dolgoročno naj-boljša za vse. Ob tej priložnosti se Dejanu Krajncu zahvaljujemo za vse, kar je v preteklih osmih letih naše skupne zgodbe storil za Poskočne. Na njegovi novi poti mu želimo le najboljše.

Poudarjate, da ste Poskočni v leto 2021 vstopili povezani kot še nikoli. Kaj to konkretno pomeni?
Poskočni bi lani praznovali 10 let delovanja. Sedaj vstopamo v novo desetletje, z novo energijo, novimi idejami in novim pristopom, predvsem pa z usklajeno vizijo. Če v skupini ni simbioze, so premiki težki. Če pa je vizija usklajena in jasna, pa skupina diha kot eno. To smo si želeli in to smo zdaj dosegli.
Kako ste iskali novega člana? Je bila izbira težka?
Najprej smo hoteli novega člana poiskati interno, brez avdicije. Potem pa smo se vendarle od-ločili za avdicijo. Tako smo dali priložnost vsem mladim pevcem v Sloveniji. Izvedli smo spletno avdicijo, na katero se je prijavilo več kot 100 kandidatov. Po temeljiti in težki izbiri smo v ožji izbor zvrstili pet kandidatov. Z vsemi smo opravili temeljit pogovor. Z njimi smo se pogovarjali o viziji, odrskem nastopu, socialnih omrežjih in podobnem.

Kdo je Dejan Golob? Zakaj ste izbrali prav njega?
Z Dejanom Golobom smo dobili točno to, kar smo iskali. Iskali smo kvaliteto, umirjenost in predanost našemu imenu. V prvi vrsti gre za človeka z jasno vizijo, ki ve, katere so najbolj pomembne vrednote v življenju. V glasbi sta mu pomembni kakovost dela in energija na odru. Z Dejanom smo zagotovo dobili enega izmed najboljših pevcev na naši glasbeni sceni ter odličnega klarinetista. Komaj čakamo, da vam lahko vse to pokažemo.
Dejan prihaja s Koroške. V glasbenem svetu si je nabral že veliko izkušenj, saj je 14 let igral v ansamblu Veritas. Težko rečem, da smo ga izbrali zgolj zaradi tega, ker vrhunsko poje, odlično igra klarinet in je zelo simpatičen. Pri Dejanu zelo cenimo tudi to, da je pristen in iskren človek. Verjamem, da je pred nami uspešno sodelovanje. Poskočni želimo delati iskreno in kakovostno glasbo; tako zabavno kot tudi narodno-zabavno. V slednji prepoznavamo naše korenine. (Več v tiskani izdaji NOVIC).

Oglas