Žan Kerš iz Kamena pri Šentjurju je že dobra 3 leta gasilec v Prostovoljnem gasilskem društvu Šentjur. Čeprav se je njegova pot v društvu komaj začela, pa se zdi, kot da je že dolgoletni član. Srečamo ga lahko na okoli 90 odstotkih gasilskih aktivnosti, saj mu opravljanje gasilske dolžnosti pomeni veliko.

Njegova gasilska pot se je začela, ko ga je prijateljev brat povabil v društvo. Povabilo je sprejel in že kar hitro so ga vključili v desetino za občinsko gasilsko tekmovanje. Odtlej se je vseskozi izobraževal in postajal vse bolj aktivni gasilec. Letos je zaključil nadaljevalni tečaj za gasilca in tako uradno postal operativni gasilec.

V prostem času občasno igra nogomet in pomaga doma pri hišnih opravilih. Vseeno pa največji delež prostega časa nameni gasilstvu, saj ga lahko vidimo na skoraj vsaki intervenciji ali kakšnem drugem dogodku. V spominu so mu najbolj ostale poplave, kjer je spoznal tudi naporno in požrtvovalno plat gasilcev. Seveda pa se med druženjem radi tudi pohecajo, sploh kadar je v njihovi sredini Žan, saj velja za izrednega »vicmaherja«.

Svojo gasilsko kariero nadaljuje. Rad se izobražuje na tem področju, saj pridobi veliko znanja, ki je tudi življenjskega pomena. V prihodnosti si želi priti do funkcije podpoveljnika društva, saj ima rad nove izzive in naloge.