Porova enolončnica

Sestavine za 2 osebi:
• 1 večji por
• 2 večja krompirja
• 2 korenčka
• 1 par kranjske klobase
• 750 ml vode
• žlica masla
• žlica domače mešanice začimb
• poper

Priprava:
1. korak:
Por temeljito očistimo in odrežemo dele, ki niso primerni za uporabo ter narežemo na kolobarje. Tudi korenje narežemo na kolobarje, krompir pa na kocke, grižljaju primerne velike kose. Na kolobarje narežemo tudi klobaso.
2. korak:
V kozici na srednjem ognju stopimo in segrejemo maslo in na njem na hitro popražimo por.
Dodamo še krompir, premešamo in še malce popražimo ter zalijemo z vodo. Povišamo
temperaturo, dodamo začimbe in klobaso, premešamo in počakamo, da zavre.
3. korak:
Ko začne vreti, zmanjšamo temperaturo in ob zmernem vrenju kuhamo dobrih 20 minut, da se krompir skuha. Na koncu preverimo, ali nam začinjenost ustreza, sicer dodamo še malo soli in/ali popra.

Zraven tovrstnih lahkih enolončnic so naše babice rade postregle palačinke.

Oglas