Popoldanska cappuccino tortica

Sestavine:

250 g mletih piškotov

150 g masla

 

Čokoladna krema:

100 g mascarpone

50 g sladkorja

150 g temne čokolade

100 ml sladke smetane

 

Kavina krema:

200 g mascarpone

50 g sladkorja

150 ml sladke smetane

1 vanilin sladkor

30 ml espresso kave

2 žlici instant kave

1 želatina fix v prahu

Zmlete piškote prelijemo s stopljenim maslom, pomešamo in napolnimo model za torto. S prsti pritisnemo tudi rob, okoli 2 cm visok. Podlago pečemo 10 minut na 170 stopinj.

Za čokoladno kremo zmiksamo mascarpone in sladkor. Posebej prelijemo temno čokolado z ogreto smetano, premešamo, da se čokolada stopi in med mešanjem dodamo zmesi mascarpona in sladkorja. Čokoladno kremo predevamo na ohlajeno pečeno podlago iz piškotov.

Za kavino kremo zmiksamo mascarpone, sladkor, vanilijev sladkor in stepeno smetano. Počasi dodajamo espresso in nato še narahlo med mešanjem vsujemo instant kavo ter želatino fix v prahu. Kavino kremo nadevamo na čokoladno kremo in poravnamo. Za dekoracijo posujemo z mleto kavo ali kakavom. Torta naj pred serviranjem stoji vsaj 4 ure na hladnem, še bolje, če jo pustimo v hladilniku čez noč.