Ponoči vlomilci iz poslovnega lokala v Sl. Bistrici odnesli skoraj 50 tisoč evrov vreden plen

Ponoči, okoli 1.45 so trije neznani storilci izvršili vlom v poslovnem objektu v Slovenski Bistrici. Z dejanjem so povzročili za okoli 40 do 50 tisoč evrov materialne škode. S kraja so pobegnili z osebnim avtomobilom znamke Audi A4, avstrijskega registrskega območja. Policisti so vozilo zaznali na avtocesti, ko je vozilo v smeri Murske Sobote. Skušali so ga dohiteti, a jim to ni uspelo, ker je voznik vozil s hitrostjo več kot 200 km/h. Voznik je avtocesto A1 zapustil na izvozu Sveta Trojica, pred naseljem Gočova pa je zapeljal s ceste, nakar se je vozilo prevrnilo na streho. Potniki so s kraja zbežali.
Vse, ki bi karkoli vedeli o tem dejanju, ali pa bi kje opazili osebe spodnjega opisa, ali osebe, ki bi bile poškodovane oz. bi imele oblačila umazane od posledic prometne nesreče, zemlje ali trave, policija prosi, da jih o tem takoj obvestijo na interventno telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije.

Opis vlomilcev
S policijske uprave Maribor so podali tudi opis vlomilcev, in sicer:
– oseba oblečena v spodnji del trenerke, črne barve in belo bundo s kapuco, s podolgovato črno črto po kapuci, rokavi bunde so črne barve do komolcev, preko ramen je bunda črne barve, ostali deli bunde so bele barve ter obut v športne copate črno-bele barve neznane znamke. Na glavi je imel kapo sive ali črne barve,
– druga oseba je ima sivo kapo, bundo s kapuco črne barve z belim znakom v predelu trebuha, spodnji del trenerke, črne barve, z napisom bele barve na zgornjem delu v predelu stegna, obut v črne športne copati z belimi podplati, nosil je črne rokavice in modro ali vijolično prevleko preko ust in nosu,
– tretja oseba je nosila črno bundo s kapuco in sive rokavice, oblečen je imel sivi pulover in spodnji del trenerke sive barve, preko ust in nosu je imel modro prevleko, obut je bil v bele športne copate.

Oglas