Ponedeljek, 17. februar – kaj se danes dogaja na Štajerskem?

*Krajevna skupnost Pragersko – Gaj prireja nocoj zbor krajanov. Nezadovoljni so zaradi zapletov pri ureditvi železniškega vozlišča Pragersko in podvoza Pragersko. Dolgo pričakovani projekt je namreč ogrožen zaradi zapletenih postopkov pri pridobitvi okoljevarstvenega soglasja na Agenciji za okolje.

* Na celjskem sodišču se bo za zaprtimi vrati nadaljevali sojenje Jožetu Canku in soobtoženim za trgovanje z ljudmi in zlorabo prostitucije.

* Na istem sodišču se bo opoldne o priznanju krivde v zadevi Tehnopolis izrekel Konjičan Boris Klančnik.

* Na območju Obsotelja in Kozjanskega je na voljo več kot 600 tisoč nepovratnih evropskih evrov. Lokalna akcijska skupina Obsotelje in Kozjansko je namreč objavila javni poziv za izbor projektov. Podrobnosti bodo predstavili na delavnicah – danes jih pripravljajo v Kozjem in Podčetrtku.

* O digitalni demenci bodo pozno popoldne govorili v dvorani Knjižnice Rogaška Slatina. Marko Sajko bo predstavil različne poglede na uporabo tehnologije pri vzgoji otrok.

*V knjižnici v Slovenski Bistrici bo nocoj literarni večer z Mitjo Čandrom in predstavitev knjige Slepec. Roman na kritičen, a humoren način izriše portret človeka, ki ga želja po moči zasvoji do te mere, da se prelevi v egoista in vase zagledanega povzpetnika. Z avtorjem se bo pogovarjala Mojca Plaznik Plavec.