Ponedeljek, 11. februar – kaj se danes dogaja na Štajerskem?

* Dijake Gimnazije Lava Šolskega centra Celje bo danes obiskal predsednik republike Borut Pahor. Na gimnaziji se bo mudil na poziv dveh dijakinj.

* Na celjskem okrožnem sodišču se nadaljuje sojenje nekdanjemu braslovškemu županu Marku Balantu in takratnemu podžupanu Vinku Drči. Obtožena sta zlorabe uradnega položaja in pravic.

* Slovenska turistična organizacija letos nadaljuje kampanjo Dva milijona zakaj čutimo Slovenijo. V tem letu bo potekala v štirih delih, vseh štirih makro destinacijah. Kot prva se predstavlja makro destinacija Alpska Slovenija. V tem tednu bo še posebej izpostavljena Turistična destinacija Rogla – Pohorje. Namen kampanje je, da prebivalci in obiskovalci svoje fotografije in video vsebine objavijo na družbenih omrežjih, s ključno besedo #ifeelsLOVEnia in ključno besedo kraja, kjer je fotografija posneta. Vsak teden izberejo najboljše fotografije uporabnikov.

* Članice Društva kmetic Zarja Slovenske Konjice-Zreče drevi v Domu krajanov Draža vas organizirajo literarno-družabni večer. Gostili bodo pisateljico in novinarko Mileno Miklavčič, avtorico knjige Ogenj, rit in kače niso za igrače.

*V konjiškem Domu kulture bo danes predstava za dva solista in neskončno število instrumentov, z naslovom Solistika. Nastopili bodo Boštjan Gombač, domačin Marko Brdnik in Branko Završan.

* Hudomušni glasbeni večer Z muziko o vinu in ljubezni bo zvečer v knjižnici v Rogaški Slatini. Gre za projekt Jerneja Dirnbeka in Davorja Klarića, oba sta člana skupine Mi2, ki na nekoliko drugačen način predstavljata glasbo skupine, tudi pesmi, ki niso bile nikoli posnete.

* Krvodajalska akcija bo dopoldne v dvorani Konjičanka v Slovenskih Konjicah. V istih prostorih bo kri možno darovati tudi še jutri.