Pomladni sejmi: Na vse tri le z eno vstopnico

Izvršni direktor družbe Celjski sejem mag. Robert Otorepec, vodja projekta Pomladnih sejmov Špela Peras, Zvezdana Mlakar in Klemen Maček, združenje Speciality kave Slovenija. Foto Uroš Urlep

Danes se na celjsko sejmišče s pestrim dogajanjem vračajo trije sejmi, ki jih bo možno obiskati z eno samo vstopnico. Green Vita je popolnoma nov sejem, ki združuje vsebine nekdanjega Altermeda in Flore. S Festivalom kave Slovenija in gurmanskim festivalom Kulinart pa boste lahko izkusili vse najboljše iz sveta kave ter hrane in pijače. V sklopu festivala kave bo Združenje Speciality kave Slovenija organiziralo tekmovanja Slovenia Sensory Cup in Slovenia Barista Cup, posebnost festivala Kulinart pa bo Street food ulica, na kateri bodo obiskovalci lahko preizkusili vse, od japonske ulične hrane, taquitosov, burgerjev in mnogo več. »Pomladni sejmi so zelo prodajno naravnani, ponujajo pa tudi izjemno bogato vsebino, ki jo pripravljamo z mnogimi našimi partnerji,« je dejala Špela Peras, vodja projekta Pomladnih sejmov.

V soboto bodo dan namenili ženskam, kjer bo v ospredju ekskluzivni dogodek z Zvezdano Mlakar: Zeleno, ki te ljubim zeleno. V Modri dvorani Celjskega sejma bo gostila svoj edinstveni dogodek, z njo bosta svoje zgodbe delila Tadeja Brankovič, biatlonka, ki teče svojo 5. olimpijado, in Marjan Ogorevc, bioenergetik, pisatelj, terapevt. Skupaj bodo odkrivali, kje se vse začne, v zemlji ali na nebu, ali je ljubezen zelena? Po pogovoru bo možen tudi nakup knjig, ki sta jih napisala omenjena gosta. Za glasbeno spremljavo bo poskrbela Amaya. Na Pomladnih sejmih se bo predstavilo več kot 75 EKO šol, ki so skupaj s svojimi učenci pripravili bogat spremljajoč program sejemskega dogajanja.

Oglas