Polnjene bučke s feta sirom

Sestavine za 2 osebi:

  • 2 žlički kokosove maščobe
  • 1 čebula
  • 1 rdeča paprika
  • 2 bučki
  • šopek peteršilja
  • sol in poper
  • mleta rdeča paprika
  • žlica smetane za kuhanje
  • 20 dag feta sira

 

Priprava:

  1. korak:

Bučko prerežemo na pol in izdolbemo sredico, ki jo na drobno sesekljamo. Papriko narežemo na kocke. Nasekljamo tudi čebulo.

  1. korak:

Čebulo popražimo na žlički kokosove maščobe, da postekleni. Dodamo kocke paprike in sesekljano sredico bučke. Dušimo nekaj minut, da se paprika malo zmehča. Začinimo s soljo, poprom, mleto papriko in sesekljanim peteršiljem ter dodamo žlico smetane in premešamo.

  1. korak:

Praženo zelenjavo pretresemo v manjšo skledo, dodamo kocke feta sira in premešamo. V razgreto ponev, ki smo jo premazali s kokosovo mastjo položimo polovice bučk in ju z vsake strani na hitro popečemo.

  1. korak:

Popečene polovice bučke nadevamo z nadevom ter jih položimo nazaj v ponev. Zalijemo z nekaj žlicami juhe ali vode, pokrijemo in na majhnem ognju dušimo 10 minut.

Jed lahko postrežemo kot prilogo, skupaj s skledo solate pa se spremeni v lahek in zdrav obrok.

Oglas