Poljčane: Na DP v ženski rokoborbi vsi naslovi domačemu klubu

V telovadnici Osnovne šole Kajetana Koviča v Poljčanah je danes potekalo odprto državno prvenstvo v ženski rokoborbi. Ob pomoči tekmovalk iz Avstrije so na njem nastopile le domače rokoborke iz Rokoborskega kluba Poljčane. Skupno je nastopilo več kot 20 rokobork v petih kategorijah.

V kategoriji deklic do 33 kg je državna prvakinja postala Iva Pliberšek. V kategoriji deklic do 54 kg je državna prvakinja postala Ana Jeza, srebrno medaljo je osvojila Špela Detiček. V kategoriji mladink do 65 kg je državna prvakinja postala Nika Majer, srebrno medaljo je osvojila Nuša Majer, bronasto medaljo pa Špela Vuk. V kategoriji članic do 57 kg je državna prvakinja postala Špela Vuk, srebrno medaljo je osvojila Katarina Arzenšek. V kategoriji članic do 72 kg je državna prvakinja postala Sara Trbulin, srebrno medaljo je osvojila Simona Senič, bronasto medaljo pa Nuša Majer.

Miloš Trbulin, predsednik in trener v Rokoborskem klubu Poljčane je o nastopu domačih rokobork povedal: »Rezultati so pričakovani, saj smo edini klub, ki »goji« žensko rokoborbo v Sloveniji. Teh pet državnih naslovov je ostalo doma. Vsekakor sem zadovoljen z vsemi nastopi naših punc. Zagotovo najbolj dominantna je bila borba Sare Trbulin, ki je tudi najbolj izkušena.« (D.G.)

 

Oglas