Polenta s skuto

Sestavine za 8 oseb:

  • 80 g masla
  • 200 g instant polente za hitro pripravo
  • 1 l vode
  • sol po okusu
  • 300 g nepasirane skute

Priprava:

  1. korak:

V vrelo slano vodo, v kateri smo raztopili dobro polovico masla, postopoma dodajamo polento in jo hkrati mešamo, da se ne zlepi in ne nastanejo grudice. Polento na majhnem ognju kuhamo tri minute ob nenehnem mešanju, da dobimo lepo gladko maso.

  1. korak:

Nato polento umaknemo s štedilnika in ji s pomočjo velike jušne žlice dodamo skuto, premešamo, poskusimo in po potrebi še posolimo.

  1. korak:

Preostanek masla narežemo na tanke lističe in jih enakomerno razporedimo po pekaču oz. modelu, da bomo lažje stresli polento iz modela.

Pripravljeno polento s skuto še enkrat premešamo in še vročo oz. toplo vlijemo v namaščen model, nato pokrijemo s kuhinjsko brisačo in pustimo, da se ohladi. Ko je polenta hladna, model obrnemo na kuhinjsko desko ter ga previdno ločimo od polente.

Polenta s skuto je enostavna, a odlična priloga tako mesnim kot tudi ribjim jedem.

Oglas