Pol stoletja v Šentjurju ustanovljenega New swing quarteta

New swing quartet, ki so ga leta 1968 ustanovili v Šentjurju, praznuje 50 let. Člani Dare Hering, Oto Pestner, Tomaž Kozlevčar in Marijan Petan se po desetletju spet vračajo na oder – ob jubileju bodo pripravili gala koncert v ljubljanski Unionski dvorani. Koncert je že razprodan.
New swing quartet je bil ustanovljen leta 1968 v Šentjurju. V Šentjurju je tako danes urejena spominska soba New swing quarteta s stalno razstavo, ki obiskovalce seznanja o delovanju in zgodovini kvarteta ter njegovem pomenu v slovenskem in mednarodnem prostoru.
Kvartet sicer poustvarja tradicijo črnskega spirituala in gospela ter pesmi iz cerkva ameriškega juga, začinjeno z nekoliko sodobnejšim pridihom. V svoji dolgoletni karieri so odpeli več kot 200 koncertov po evropskih in azijskih državah, izvedli številna gostovanja v cerkvah in dvoranah ameriškega juga ZDA ter redne turneje po zahodni in vzhodni Evropi. Skupaj so odpeli več kot tisoč koncertov po celem svetu, prestižnih svetovnih dvoranah in katedralah ter sprejemih pri največjih državnikih od Tita do Clintona. Leta 1992 so  nastopili tudi v Vatikanu na avdienci pred papežem Janezom Pavlom II., ki je slovenskemu kvartetu in njihovi izvedbi pesmi naklonil svoj blagoslov, nagovoril pa jih je tudi v slovenščini. Njihova diskografija obsega 46 izdaj na različnih nosilcih zvoka, tako studijske kot koncertne posnetke, zanimanje so požele tudi njihove božične plošče. Delo kvarteta krasijo tudi številne nagrade in priznanja, tako doma, kot v tujini.