Pohane bučke brez drobtin

Sestavine:

  • 2 srednje velike bučke
  • 2–3 jajca
  • moka
  • olje
  • sol

Priprava:

  1. korak:

Bučke narežemo na tanjše podolgovate kose, debeline pol centimetra, posolimo in pustimo v pokriti posodi za približno pol ure, da bučke spustijo tekočino.

  1. korak:

V prvi krožnik nasujemo moko, v drugega pa razžvrkljamo jajca, ki jih malo solimo, ne preveč, saj so slane že bučke. Namesto bele pšenične moke lahko uporabimo kakšno zdravju bolj prijazno, kakor je na primer čičerikina moka ali kakšna druga. Na papirnatih brisačkah odcedimo odvečno tekočino, ki jo bučke spustijo.

  1. korak:

Eno po eno bučko povaljamo najprej v moko in nato jajca. V ponvi jih na dobro segretem olju pražimo kratek čas na eni in nato še na drugi strani. Pečene odlagamo na papirnate brisačke, da se olje lažje odcedi.

Pohane bučke brez drobtin v kombinaciji s paradižnikovo solato so okusna in lahka jed.