Pogača s češnjevimi paradižniki in rožmarinom

 

Sestavine:

  • 250 g pirine moke
  • 1/2 vrečke suhega kvasa (3,5g)
  • 1 čajna žlička soli
  • 160 ml tople vode
  • 1 žlica olivnega olja
  • 15-20 češnjevih paradižnikov
  • 1 vejica rožmarina
  • ščepec solnega cveta

Moko, kvas in sol dobro zmešajte v manjši posodi. Dodajte še vodo in olivno olje in vse skupaj zgnetite v gladko testo. Testo premažite z nekaj kapljicami olivnega olja, ga pokrijte s kuhinjsko krpo in pustite, da vzhaja  vsaj 1 uro.

Pečico segrejte na 250 stopinj Celzija. Vmes v pekač dajte papir za peko in vanj dodajte testo z dlanmi enakomerno porazdeljeno po pekaču. Po testu s prsti naredite vdolbinice in vanje vtisnite razpolovljen češnjev paradižnik. Po testu nato razporedite še rožmarin, ki ga prav tako vtisnite v testo.

Začinite s solnim svetom in nekaj kapljicami olivnega olja, pokrijte s kuhinjsko krpo in pustite vzhajati še pol ure.  Pecite 10 minut na 250 stopinj in nato zmanjšajte temperaturo na 200 stopinj Celzija in pecite še 15 minut, dokler ne bo lepo zapečena.

 

 

 

 

Oglas