Podčetrtek: Terme Olimia tudi lani povečale prihodke in dobiček

Terme Olimia so lani ustvarile 19,7 milijona evrov prihodkov, kar je 18 odstotkov več kot leto prej. Čisti dobiček, ki je leta 2020 znašal 1,3 milijona evrov, se je lani povzpel na 3,9 milijona evrov. Direktor term Florjan Vasle je z lanskim poslovanjem zadovoljen.

Lani so Terme Olimia, ki so v skoraj 100-odstotni lasti Slovenskega državnega holdinga, zabeležile nekaj manj kot 292.000 nočitev, kar je 9,2 odstotka več kot leto prej. Število kopalcev se je lani povečalo na 409.566, medtem ko jih je bilo leta 2020 363.000.

Obnovili kotlovnico, uredili parkirišča

Lani so terme za naložbe namenili 1,6 milijona evrov. Uredili so novih 125 parkirnih prostorov za osebna vozila neposredno pod cesto ob samem termalnem kompleksu. Prav tako so uredili pet parkirnih prostorov namenjenih invalidom, štiri polnilne postaje za električna vozila in parkirišče za pet avtobusov.
Prenovili, nadgradili in razširili so centralno hotelsko slaščičarno, ki je pod hotelom Breza, največja lanska naložba pa je bila celovita obnova in razširitev kotlovnice, s katero so zagotovili dovolj toplotne energije za optimalno poslovanje in zadovoljstvo gostov.

Dobro poslovali tudi v času pandemije

Kot je Vasle zapisal v lanskem poslovnem poročilu, objavljenemu na spletnih straneh Ajpesa, so se lani zaradi epidemije s covidom-19 morali prilagoditi razmeram na trgu in so se usmerili na domači trg, kjer je bilo zahvaljujoč turističnim bonom povpraševanje zelo veliko.
“Naš sistem fleksibilnih cen je deloval odlično in v razmerah povečanega povpraševanja na trgu smo poleg dobre zasedenosti dosegali tudi nadpovprečne prodajne cene. Čeprav je bilo tujih gostov zgolj za vzorec, nam je ves izpad uspelo nadomestiti na domačem trgu in nenadoma ni bila več težava, kje bomo dobili goste, pač pa, kje bomo dobili delavce, da bomo vsej tej množici turistov lahko nudili ustrezno raven storitev,” je dejal Vasle. (N. K., STA)

 

 

 

 

Oglas