Pobeg iz obrtniške delavnice

V Slovenski Bistrici se je odprla prva soba pobega, to je prostočasna aktivnost, kjer se v sobo simbolično zaklene skupino ljudi. Ta druščina nato poskuša z reševanjem različnih ugank uganiti, kako priti iz sobe.

Bistriška soba pobega je postavljena kot  razstava  obrtništva,  rokodelstva  in  industrije na Slovenjebistriškem. »V napeti igri, ki smo jo poimenovali Izgubljeni element, se sedanjost prepleta z zgodovino,« pojasnjujejo v RIC-u Slovenska Bistrica. Obiskovalci skozi igro spoznajo vrsto orodij, ki so jih v preteklosti uporabljali obrtniki.

Obiskovalci morajo najti pot iz sobe, če jim je izziv pretežek, lahko s strani odgovornih dobijo tudi dodatne namige. Pot do izhoda bi naj trajala do ene ure. In zakaj obiskati prav bistriško sobo pobega? Poleg zabave je bistriška soba pobega lahko tudi poučna: »Obiskovalci spoznajo industrijsko dediščino na Slovenjebistriškem, ki jih popelje iz sedanjosti v preteklost,« pravijo v lokalnem RIC-u.

Soba pobega je namenjena vsem, tako družbi prijateljev kot tudi družinskim članom. Obisk mladoletnih oseb pa zaradi kompleksnosti nalog priporočajo v spremstvu odraslih. Termin je možno rezervirati preko spletne strani, za več informacij pa se med drugim morebitni obiskovalci lahko obrnejo tudi na TIC Slovenska Bistrica.

V RIC-u Slovenska Bistrica v bližnji prihodnosti načrtujejo tudi preizkušnjo na prostem. Več o njej pa v aktualni številki Bistriških novic. (A. Sobočan)