Piščanec z bučkami in smetano

Sestavine za 3 osebe:

· piščančje prsi (500 g)

· večja čebula

· bučka

· sol in poper

· svež ali suhi timijan

· dimljena mleta sladka paprika

· lonček kisle smetane (180 g)

· oljčno olje

 

Priprava:

1. korak:

Čebulo nasekljamo, bučko pa naribamo na kolobarje. Če je bučka mlada, lupljenje ni potrebno. Meso pa narežemo na poljubne kose.

2. korak:

V voku ali večji ponvi segrejemo malo olja in popražimo čebulo. Nato dodamo piščanca, solimo in popramo, dodamo še malo timijana in vse skupaj med mešanjem na srednjem ognju pražimo nekaj minut, da se meso malo popeče.

3. korak:

Nato v vok dodamo naribane bučke in ščepec ali dva dimljene mlete sladke rdeče paprike ter vse skupaj premešamo. Kuhamo na zmernem ognju v pokritem voku približno 15 minut, občasno pomešamo. Nato v jed vmešamo še kislo smetano in kuhamo še nekaj minut, toliko da se okusi povežejo.

Piščanec v smetanovi omaki z bučkami je hitro pripravljeno okusno kosilo, poleg katerega se odlično poda riž.

Oglas