Piščanec s sirom v listnatem testu

Sestavine:

  • zavitek svežega listnatega testa, 375 g
  • 400 g piščančjih prsi brez kosti in kože
  • 2 stroka česna
  • 3 rezine mesnate slanine
  • 6 suhih paradižnikov
  • pest listov bazilike
  • sol in sveže mleti poper
  • 150 g naribanega sira (edamec ali mocarela)
  • 1 jajce

 

Priprava

  1. korak:

Piščančje prsi narežemo na manjše kose in jih stresemo v električni sekljalnik. Dodamo olupljena in strta česnova stroka ter vse skupaj sesekljamo. Slanino, baziliko in paradižnike narežemo na majhne koščke, jih dodamo v sekljalnik in vse skupaj sekljamo še nekaj sekund, da dobimo enotno zmes, ki jo začinimo s poprom in soljo.

  1. korak:

Že razvaljano sveže listnato testo odvijemo in na debelo premažemo s pripravljeno zmesjo. Po zmesi enakomerno potrosimo nariban sir, potem pa testo zvijemo, da dobimo dolg zavitek, ki ga z ostrim nožem narežemo na 4 cm debele kose.

  1. korak:

Nizek pekač obložimo s papirjem za peko in po njem razporedimo zvitke. Pred peko jih po vrhu premažemo z razžvrkljanim jajcem. Pečemo v na 190 oC ogreti pečici pol ure oziroma tako dolgo, da se lepo zlato rjavo zapečejo.