Piščanec po mongolsko

Sestavine za 4 osebe:

  • 500 g piščančjega fileja
  • pol skodelice koruznega škroba
  • 2 dl olja za cvrtje
  • 3 stroki česna
  • 1 čebula srebrnjak
  • 2 mladi čebulici
  • sol in poper

Omaka:

  • žlica koruznega škroba
  • žlica ostrigove omake
  • žlica suhega šerija ali žganja
  • 2 žlici hoisin omake
  • 2 žlički sladkorja
  • 2 žlički mlete rdeče paprike
  • 2 žlički temne sojine omake

Priprava:

  1. korak:

Meso narežemo na poljubno dolge trakove. V skledo stresemo vse sestavine za omako, dodamo pet žlic vode in z metlico razžvrkljamo v enotno zmes ter pustimo, da se sestavine povežejo.

  1. korak:

Trakove piščanca solimo in zmešamo s koruznim škrobom. Segrejemo vok z oljem. V vročem olju zlato-rjavo ocvremo trakove mesa, nato ga odcedimo na papirnati brisači.

  1. korak:

Iz voka odlijemo odvečno olje, prihranimo samo tri žlice. Na močnem ognju med mešanjem na hitro prepražimo nasekljano čebulo in česen ter na trakove narezano mlado čebulo. Ko je zelenjava rahlo zmehčana, jo shranimo na toplem, v voku pa nekaj minut kuhamo omako. Ko se ta zgosti, ji dodamo meso in zelenjavo ter postrežemo z rižem.

Oglas