Piščančji paprikaš

Sestavine:

  • 500 g piščančjih prsi
  • 3 čebule
  • 4 stroki česna
  • 2 žlici sladke mlete rdeče paprike
  • ščepec ostre paprike
  • žlica paradižnikove mezge
  • 1 rdeča paprika
  • 1 dl smetane za kuhanje
  • 2 lovorova lista
  • 1/2 l jušne osnove ali vode
  • sol, poper
  • malo olja
  • žlica moke

Priprava:

  1. korak:

Na malo oljčnega olja prepražimo nasekljano čebulo. Dodamo na kockice narezano svežo papriko in česen ter še malo popražimo. Nato dodamo mleto rdečo papriko in premešamo, pri tem pazimo, da se ne zažge. Hitro zalijemo z vodo ali jušno osnovo.

  1. korak:

Dodamo lovorova lista in na kose narezano piščančje meso, namesto prsi lahko uporabimo perutničke ali bedrca, solimo in popramo. Dušimo do mehkega, približno pol ure.

  1. korak:

Na koncu zgostimo s podmetom, ki ga pripravimo tako, da na olju rahlo prepražimo moko, ter paprikašu dodamo še smetano za kuhanje.