Piščančji file s špinačo in suhimi paradižniki

Sestavine:

· 2 polovici piščančjih prsi

· sol in poper

· pol žličke česna v prahu

· 2 žlici moke

· žlica olivnega olja

· žlica masla

· 1 dl suhega belega vina

· žlička gorčice

· 250 ml smetane za kuhanje

· 150 g mlade špinače

· 10 suhih paradižnikov

Priprava:

1. korak:

Polovički piščančjih prsi brez kosti in kože vodoravno prerežemo na pol, da dobimo štiri kose, ki jih na obeh straneh obilno začinimo s soljo, poprom in česnom v prahu, nato pa jih povaljamo v moki.

2. korak:

V ponvi segrejemo mešanico olja in masla ter na obeh straneh zlato rjavo popečemo kose piščančjega mesa, približno 4 minute na vsaki strani. Pečeno meso preložimo na krožnik.

3. korak:

V ponev, v kateri smo pekli meso, vlijemo kozarček vina in s kuhalnico po ponvi postrgamo karamelizirane koščke, ki so nastali med pečenjem mesa. Dodamo gorčico, pomešamo in pustimo, da omaka vre kakšno minuto.

4. korak:

V ponev prilijemo smetano in dodamo oprano špinačo ter na koščke narezane sušene paradižnike. Počakamo, da špinača uveni, nato v omako vrnemo pečene kose mesa in pustimo, da se vse skupaj kuha še pet minut, da je piščanec kuhan tudi v notranjosti. Če je potrebno, lahko omaki dodamo še malo soli ali pa prilijemo še malo vode.

Okusna kombinacija nežnega piščančjega mesa, smetane, špinače in suhih paradižnikov je hitro pripravljena v zgolj eni ponvi. Za prilogo lahko ponudimo riž, polento, pire, testenine ali pa le kos kruha in skledo solate.

Oglas