Piščančje prsi s šampinjoni in smetano

Sestavine za 3 osebe:

  • 500 g piščančjih prsi
  • 250 g šampinjonov
  • oljčno olje
  • velika čebula
  • 3 stroki česen
  • sol in poper
  • malo peteršilja
  • smetana za kuhanje

 

Priprava

  1. korak:

Piščančji file brez kože zrežemo na rezine. Šampinjone operemo in narežemo, če se nam mudi, lahko uporabimo tudi konzervo šampinjonov v slanici.

  1. korak:

Na vročem olju popražimo nasekljano čebulo, dodamo nasekljan česen, dobro pomešamo, nato pa potisnemo na rob in v ponev dodamo rezine piščančjih prsi. Pustimo, da se meso zlato rjavo popeče, nato meso obrnemo, solimo in popramo ter pustimo, da se zapeče tudi na drugi strani.

  1. korak:

V ponev dodamo šampinjone in smetano za kuhanje ter žličko sesekljanega peteršilja. Vse skupaj pomešamo, po potrebi dodatno začinimo in dušimo še par minut.