Pirin kruh z drožmi Ana Roš & Tuš najbolj inovativen izdelek leta 2021

Pirin kruh z drožmi iz linije Ana Roš & Tuš je prejel nagrado za najbolj inovativno živilo 2021 v skupini pekovskih izdelkov. Na vsakoletnem izboru, ki ga pripravlja Inštitut za nutricionistiko, nagradijo najbolj inovativna živila, proizvedena v Sloveniji in uvedena na tržišče v zadnjem letu. Pirin kruh z drožmi je eden izmed izjemnih gurmanskih izdelkov, ki so jih v Tušu v sodelovanju s svetovno uveljavljeno kuharsko mojstrico Ano Roš predstavili v zadnjih mesecih. Nagrada je sicer že tretja za Tuševe izdelke, odkar v Sloveniji nagrajujejo najbolj inovativna živila.

Pirin kruh z drožmi Ana Roš & Tuš se v marsičem razlikuje od preostale ponudbe pekovskih izdelkov. Hlebčki, ki so ročno oblikovani, so pripravljeni po recepturi Ane Roš iz slovenske pirine moke, mlete na tradicionalen način z mlinskimi kamni, iz Mlinarstva Rangus. Droži kruhu, ki ga za kupce pečejo v Pekarni Geršak, še izboljšajo okus in svežino, pri čemer vsebuje manj soli kot običajni kruhi.

»Nagrada za naš Pirin kruh z drožmi je zagotovo potrditev, da si slovenski kupec želi drugačna živila, pripravljena le iz najboljših slovenskih sestavin. Prav to je osnoven navdih linije izdelkov Ana Roš & Tuš, ki jo razvijamo naprej, z vedno novimi in novimi produkti,« ob prejemu nagrade pojasnjujejo v Tušu.

Oglas