“Pijana” nevesta

Biskvit:
– 9 žlic moke
– 9 žlic mleka
– 9 žlic olja
– 9 žlic sladkorja
– 2 žlici grenkega kakava
– 2 žlici sladkega kakava
– 1 pecilni prašek
– 1 vaniljev sladkor
– 3 jajca

Preliv:
3 dcl mleka
4 žlice sladkorja
7 žlic ruma / če bodo jedli otroci, uporabite kakav namesto ruma

Krema:
2 vaniljeva pudinga in 4 žlice sladkorja
8 dcl do 9 dcl mleka
0,5 l alpske sladke smetane

Priprava:
Vse sestavine za biskvit zmešamo z električnim mešalnikom, da dobimo gladko maso, ki jo zlijemo v namaščen pekač. Pečemo od 20 do 30 minut na 200 stopinj Celzija. Medtem ko se testo peče, v 3 dcl mleka stopimo sladkor, ko se ohladi dodamo 7 žlic ruma ter polijemo po toplem biskvitu. Skuhamo puding v 9 dcl mleka in ga polijemo po biskvitu. Ko se puding strdi in testo ohladi, sladico premažemo s sladko stepeno smetano. Po smetani posujemo sladek kakav ali mrvice.

Oglas