PGD Gorenje pri Zrečah: Začrtali smernice, glavni cilj novo gasilsko vozilo

Člani Prostovoljnega gasilskega društva Gorenje pri Zrečah so se zadnjo januarsko soboto zbrali na občnem zboru društva. V večnamenski dvorani Janeza Koprivnika na Gorenju so poskrbeli za pregled aktivnosti v minulem letu in začrtali delo v prihodnje. Med drugim sta poročila podala tudi predsednik društva Robert Švab in poveljnik Aleš Merčnik. V preteklem letu so člani PGD Gorenje pri Zrečah posredovali na 12 intervencijah. Člani so lani skupno društvu namenili več kot 7.350 ur prostovoljnega dela. Poudarek dajejo tudi skrbi za podmladek, med svoje vrste so sprejeli še eno novo članico. Podelili so priznanja in nagrade Gasilske zveze Zreče – Vitanje ter se zahvalili najbolj aktivnim članom. S posebno zahvalo so se poklonili praporščaku Janezu Kvacu za dolgoletno vestno sodelovanje v društvu.

V društvu so v lani začeli s številnimi aktivnostmi, saj si zelo prizadevajo za nakup nove avtocisterne z oznako AC 24/60. Veseli so vsakega donatorja in hvaležni so vsem domačinom, ki so že darovali. Z zbiranjem nadaljujejo tudi letos.

Dogodka so se poleg članov udeležili tudi župan občine Zreče, mag. Boris Podvršnik, predsednik Gasilske zveze Zreče – Vitanje, Simon Kotnik, in predstavniki sosednjih gasilskih društev iz Zreč, Stranic, Vitanja in Keblja. Prisotni sta bili tudi predsednica Krajevne skupnosti Gorenje Anamaria Hren in predstavnica Rdečega križa Slavka Mernik.

Več in podrobneje v novi številki lokalnega časopisa NOVICE, ki je izšel včeraj.