Pevka Ana Ferme se predstavlja z novo skladbo S tabo

Pevko Ano Ferme ste lahko spoznali v prvem slovenskem muzikalu Cvetje v jeseni, kjer je igrala in prepevala v vlogi Dince. Tam si je nabirala izkušnje, saj so odigrali več kot 170 predstav. V vmesnem času je postala stalna članica spremljevalne skupine Nine Pušlar.

Na samostojno pot
Leta 2018 se je Ani Ferme ponovno ponudila priložnost za nastopanje v novem slovenskem muzikalu. Po treh uspešno opravljenih avdicijah je postala članica zasedbe Briljantina.
Leta 2019 se je podala na samostojno glasbeno pot in je skupaj z Mitjo Bobičem in Markom Hrvatinom posnela svoj glasbeni prvenec z naslovom Na pogled. Lani je izšel njen drugi “single” Sama. Zdaj se predstavlja z novo skladbo, ki nosi naslov S tabo.
Skladbi Sama in S tabo je Ana ustvarila skupaj z Jernejem Kržičem in Katjo Sever Kržič, s katero sta skupaj napisali besedilo.

Igriva ljubezen
Anina najnovejša skladba S tabo je lahkotna, pomladno-poletna, zgodba pa govori o igrivi ljubezni. In kaj je zanjo igriva ljubezen? “Zame je to ljubezen, pri kateri se iskri v očeh in se ta igrivost odraža v energiji, tisti navihani pogledi pa ne minejo. Verjamem, da v partnerski zvezi pri-dejo dnevi, ko je vse prej kot lepo, ampak ko se to prebrodi je iskrica zopet prisotna. Želela sem si, da da bo moja nova skladba pozitivna, taka, ki te spravi v dobro voljo in hitro ostane v ušesih,” pravi Ana.

Z oteklino na snemanje
Za novo pesem so z ekipo posneli tudi videospot. Anekdot s snemanja je kar nekaj. “Najprej je zbolel fotograf in je ostal doma. Potem sem si pred odhodom od doma z vrati avta poškodovala nos. Podpludba je menjala barve iz modre proti zeleni, ampak je na srečo do Krka, kjer smo snemali videospot, oteklina že izginila, barve pa smo prekrili s pudrom. Močno nam je nagajal tudi veter. Burja je pihala več kot 30 km/h, kar nam je močno oteževalo snemanje. Ampak z dobro voljo nam je na koncu uspelo in na končni izdelek smo zelo ponosni.” je še dodala 26-letna Mestinjčanka in dodala, da uživa v vseh procesih nastanjanja in promoviranja nove skladbe.

Nastopi
Medtem pa se Ana Ferme že vesli novih nastopov v živo. Ob spremljavi BK studio banda iz Celja bo 2. julija nastopila v Slovenskih Konjicah; 13. avgusta pa bo ob akustični spremljavi zapela v Rogaški Slatini. “Ostali moji nastopi se gibljejo predvsem v zasebnih krogih. Sem pa prisotna tudi na koncertih Nine Pušlar ter na odru z veliko zasedbo koroškega Fauš dur benda,” je še povedala Ana, ki rada posluša pop in rock, klasiko, pa tudi rap, predvsem po zaslugi brata Tedeja, strastnega košarkarja, ki ga ta zvrst glasbe zelo navdušuje.

 

Oglas