Petek, 17. maj – kaj se danes dogaja na Štajerskem?

* Mednarodna konferenca o ženskem podjetništvu bo v Mrežnem podjetniškem inkubatorju Vrelec v Rogaški Slatini. Konferenca bo postregla z aktualnimi predavanji o podjetništvu in je tudi priložnost za nove poslovne stike. Namenjena ni samo ženskam, ampak vsem podjetnikom in tistim, ki jih zanima poslovni svet.

* Dan odprtih vrat prireja Center za krepitev zdravja, ki deluje v Zdravstvenem domu v Sl. Bistrici. Pripravljajo več brezplačnih meritev, predstavitev reševalne službe, nordijske hoje in drugo.

* Dan odprtih vrat danes prireja konjiški Zdravstveni dom. Osrednja tema bo ‘Krepitev zdravja za vse’. Že dopoldne bodo merili krvni tlak in sladkor v krvi, pripravljajo tudi številne promocije – med drugim promocijo dojenja, presejalnih programov SVIT, ZORA, DORA, prikazaovali bodo temeljne postopke oživljanja in še marsikaj.

* 20. obletnico golf igrišča Zlati grič bodo v konjiških Škalcah danes obeležili s turnirjem. Način igre bo Florida Scramble, 18. igralnih lukenj.

* S koncertom priljubljenega St. Louis Banda iz Beograda bodo danes v Celju uradno proslavili odprtje prve postojanke Hood Burgerja izven prestolnice.

* Na Ptuju se začenja prireditev Dobrote slovenskih kmetij. To bo jubilejna 30. prireditev in bo potekala do nedelje v minoritskem samostanu na Ptuju.

* Slovenskobistriški odbor stranke Desus prireja dopoldne srečanje s kandidatom stranke na evropskih volitvah Igorjem Šoltesom. Predstavil se bo v prostorih gasilskega doma uro pred poldnevom.

* Na celjskem sodišču se danes začenja glavna obravnava zoper Aljošo Pajserja, ki naj bi za združbo preprodajalcev hranil večjo količino mamil.

* Na istem sodišču se počasi zaključuje tudi sojenje Marku Balantu in Vinku Drči v primeru prekategorizacije braslovških zemljišč.

* Finalni turnir državnega košarkarskega prvenstva za kadetinje, torej kategorijo U17, se bo danes začel v konjiški športni dvorani. Današnja polfinalna para sta Konjice – Cinkarna Celje in Akson Ilirija – Triglav Kranj. Tekma za tretje mesto in finale bosta v nedeljo.

* V celjskem Metropolu bodo nocoj predstavili biografski dokumentarec skupine Tabu: zgodba za jutri.

* V Ipavčevem kulturnem centru do nocoj javna vaja šentjurskega folklornega društva. Obiskovalci se bodo lahko naučili prvih plesnih folklornih korakov.

* Stand-up komik Gašper Bergant nocoj gostuje v celjskem Braniborju.

* V dvorani podružnične osnovne šole Nova Cerkev bo nocoj letni koncert domačega moškega pevskega zbora z gosti.

* V cerkvi Sv. Jerneja v Vojniku pa bo istočasno nastopal mešani pevski zbor Forte. Koncert organizira Katoliško društvo Ivan Šopar.

* »Da ti gate sleče – al’ je to Kalobje al’ so Zlateće« je naslov nocojšnjega večera komične poezije v kavarni Gostišča Levada v Šentjurju. Organizator je Epik teater.

* Glasbeno obarvano popoldne oziroma večer se obeta v Rogatcu in Rogaški Slatini. Na dvorcu Strmol v Rogatcu se bodo predstavili mojstri klavirske harmonike Glasbene šole Rogaška Slatina. V Rogaški Slatini pa bo zvečer revija odraslih pevskih zborov in malih skupin. S tem dogodkom bodo tudi odprli Teden ljubiteljske kulture.

* V šmarskem muzeju baroka bo popoldne delavnica štukature. Primerna je za udeležence od 12. leta starosti naprej.

* V tednu družine v Rogatcu vsako popoldne pripravljajo pomladni družinski direndaj. Danes bo za družine brezplačen ogled Muzeja na prostem in Rokodelskega centra. V tednu družine je možen tudi brezplačen ogled gradu Podsreda.

* Na območni reviji malih pevskih skupin v Bistriškem gradu se bodo predstavile skupine iz občin Makole in Slovenska Bistrica.

* Razstavo Kozmične mandale bodo drevi odprli v Mestni galeriji Riemer v Slovenskih Konjicah. Tokrat se bo predstavila umetnica, pisateljica in bioresonančna terapevtka Žana Vračun.

* Slovenska ženska košarkarska reprezentanca danes začenja priprave na EuroBasket. Po zboru v Ljubljani se bodo izbranke selektorja Damirja Grgića preselile na Roglo, kjer jih zvečer že čaka prvi trening. Med 15 kandidatkami za nastop v Nišu so tudi tri košarkarice Cinkarne Celje in dve igralki Maribora.

Prijavi se na NOVICE.SI

* obvezna polja
GDPR* *
PRIJAVLJAM SE NA: