Petek, 15. november – kaj se danes dogaja na Štajerskem?

* Danes bodo tradicionalni slovenski zajtrk pripravili tudi v vrtcih in šolah na Konjiškem, Zreškem, Vitanjskem in Oplotniškem. Kot že vrsto let pri projektu tudi tokrat sodelujejo lokalni čebelarji. Tradicionalni zajtrk bodo ponekod pospremili tudi župani.

* Šentjurski Ipavčev kulturni center je nocoj namenjen pogovornemu večeru z evropsko poslanko Romano Tomc. Spregovorila bo o pokojninskem sistemu, demografskem skladu in dolgotrajni oskrbi.

* Celjsko sodišče danes nadaljuje sojenje Urošu Rotniku in Aleksandru Hrkaču zaradi prikrivanja in lažne izpovedi.

* Slovenske Konjice bodo nocoj gostile 5. Literarni festival Spirala. Organizira ga konjiška knjižnica, ki vsako leto na dogodek povabi znanega literarnega ustvarjalca. Nocoj se bo s Konjičani družil pisatelj, scenarist in kolumnist Goran Vojnović.

* »Naj gre vse v π in dan znanosti« se opoldne začenja na Gimnaziji Celje Center. Svetovni dan znanosti za mir in razvoj bodo letos obeležili z igralcem Nikom Škrlecom.

* V Bistriškem gradu bodo nocoj predstavili knjigo Nine Pokeržnik Slovenska Bistrica z okolico v 18. stoletju.

* Gost drugega Aninega večera na Prevorju bo Jaka Bitenc, ki bo predaval o vseh vidikih konoplje.

* Partljičevo delo ‘Ščuke pa ni’ bo nocoj v tekmovalnem delu 27. Novačanovih srečanj v Celju uprizoril Bistriški teater.

* Popoldne bo v Mladinskem centru Celje Bendfest – dobrodelno srečanje zasedb s celjskih srednjih šol. Sredstva bodo namenjena božičnemu obdarovanju otrok socialno šibkih družin.

* V Slovenski Bistrici poteka festival Coprnija v živo. Kaj bodo zacoprali drugi dan festivala? Čas bo za lutkovno povorko, lutkovne, gledališke in plesne predstave, ustvarjalnice in koncert skupine Miusew. Ogledate si lahko razstavo nagrajenih spominkov Žive coprnije (ki je v Centru domače in umetnostnih obrti) in razstavo ilustracij Tine Dobrajc, iz knjige Živa coprnija Pohorja in Istre. Slednje so razstavili v bistriški knjižnici.

* Nocoj bo v Mladinskem centru Patriot v Slovenskih Konjicah tradicionalna LEO olimpijada. Organizira jo LEO klub Konjice. Udeleženci se bodo pomerili v pikadu, ročnem nogometu in špricerpongu. Najboljšim ekipam bodo podelili kristalne pokale.

* Ekipa Dobovec Pivovarna Kozel bo drevi doma lovila sedmo zmago v tej sezoni 1. slovenske futsal lige. Dobovčani doslej še niso oddali točke, tokrat pa se bodo srečali s Silikom.
Na delu bodo tudi odbojkarice zreškega Weiler Volleyja. Zrečanke bodo v 6. krogu 1. B slovenske lige pozno popoldne gostile drugo ekipo kamniškega Calcita.