Petek, 15. marec – kaj se danes dogaja na Štajerskem?

* Evropska poslanka Tanja Fajon bo danes obiskala dijake Gimnazije Slovenske Konjice. Predčasno bodo tako na konjiški gimnaziji obeležili dan Evrope. Dijaki bodo izvedeli več o evropskem političnem prostoru in o parlamentarni demokraciji.

* Izrek kazenske sankcije bo na celjskem okrožnem sodišču zgodaj popoldne dočakal Agron Culjaj. Pogodil se je za dve leti in deset mesecev zapora, s soobtoženo Majo Kandorfer pa sta se med osmimi člani mamilarske združbe edina odločila za priznanje krivde.

* O priznanju krivde se bo po isti obtožnici, vendar na predobravnavnem naroku, izrekel Luka Benko, obtožen sodelovanja v hudodelski mamilarski združbi.

* V konjiškem Župnijskem domu drevi pripravljajo prvi postni izobraževalni večer. Svoje delo v Afriki bo predstavila humanitarna delavka Jana Dular, sicer po poklicu pravnica in ustanoviteljica slovenskega humanitarnega društva ELA, ki že 10-let v vzhodni Afriki vodi humanitarne projekte.

* Tradicionalno srečanje ženskih pevskih zborov bo drevi v Domu kulture Slovenske Konjice. To pa ne bo edini današnji dogodek v Slovenskih Konjicah. Kmetijska svetovalna služba v sodelovanju z vinogradniki pripravlja predavanje z naslovom ‘Varstvo vinske trte in novosti’ – dogodek bo dopoldne v sejni sobi Kmetijsko gozdarske Zadruge Slovenske Konjice.

* Na koncertnem večeru v okviru abonmaja Gustav bo v šentjurskem Ipavčevem kulturnem centru nocoj nastopil Marko Hatlak s skupino Funtango in gostom Iztokom Mlakarjem.

* Gregorjev koncert bo zvečer v kulturnem domu v BIstrici ob Sotli. Ob domačem mešanem pevskem zboru bo nastopil še dekliški pevski zbor gimnazije Celje Center in fantovska vokalna skupina FaVoZa.

* Predavanje mag. Vesne Barovič o kelaciji oz. čiščenju ožilja bo nocoj v knjižnici v Slovenski Bistrici. Kelacija je medicinska metoda zdravljenja, ki izboljša presnovne procese in krvni obtok v telesu.

* Na podružnični osnovni šoli Prevorje bo drevi šesti Anin večer z naslovom Pomlad se prebuja v nas. Namenjen je vsem ženam, materam in babicam.

* Akcija darovanja krvi bo dopoldne v domu krajanov in gasilcev na Tinju.

*Začenja se končnica državnega prvenstva v futsalu. Po rednem delu najboljša ekipa – Dobovec Pivovarna Kozel bo drevi na prvi tekmi četrtfinala gostila Sevnico. Mariborčane čaka obračun z Oplastom iz Kobarida.