Petek, 14. junij – kaj se danes dogaja na Štajerskem?

* Častitljivo 100-letnico bo zreški Unior počastil z današnjo slavnostno akademijo. Zbrane bo med drugim nagovoril gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

* Drevi bo slavnostna seja občinskega sveta Dobrna. Razglasili bodo občinske nagrajence in najboljše devetošolce.

* Na igrišču v Štorah se z malonogometnim turnirjem nadaljujejo prireditve ob občinskem prazniku.

* V Rogaški Slatini in Šmarju pri Jelšah se začenja Festival Pranger. Glavnina tega srečanja pesnikov, kritikov in pisateljev sicer poteka že od torka, danes pa se festival seli v omenjena kraja. Festival Pranger se bo slovesno sklenil jutri v Rogaški Slatini s podelitvijo Stritarjeve nagrade.

* Folklorna vez so poimenovali nocojšnjo predstavitev Društva za kulturno vzgojo Krog iz Slovenske Bistrice. Zaplesali bodo v Bistriškem gradu (če bo dež pa v srednješolski telovadnici).

* Začenja se nova sezona Poletnih glasbenih večerov v Žički kartuziji. Na nocojšnjem koncertu se bo predstavila izjemna vokalistka Nina Strnad.

* V Vitanju bo nocoj koncert vrhunskega ruskega kvarteta – Grad kvartet. Dogodek v večnamenski dvorani Centra Noordung pripravlja Veleposlaništvo Ruske federacije.

* Nocoj bo na Starem gradu v Celju koncert hrvšakega pevca Gibonnija.

* Opoldne bo na Glavnem trgu v Celju koncert Mi2 in Citybanda 2019 – zmagovalcev Citycentrovega natečaja po mnenju žirije in občinstva.

* Priložnost za gurmansko druženje bo popoldne v Rogaški Slatini. Na Evropski ploščadi bo kulinarična prireditev kulinarik.si z raznovrstno kulinarično ponudbo. Gre že za 7. tovrstno prireditev, s katero v Rogaški Slatini pozdravijo poletju in se nato še od njega poslovijo.

* V vitanjskem Centru Noordung boste nocoj lahko opazovali planete našega Osončja. Opazovanje bo vodil dr. Igor Žiberna, ki bo predaval o ustvarjanju Zemlji podobnih pogojev na drugih telesih v vesolju.

* V Ipavčevem kulturnem centru Šentjur bo nocoj tretji koncert v okviru koncertnega cikla Bendžo. Nastopila bo zasedba Čedahuči.

* Velik glasbeni spektakel bo nocoj na dvorcu Štatenberg – gostili bodo vokalno skupino Perpetuum Jazzile.