Petek, 14. februar – kaj se danes dogaja na Štajerskem?

* Nocoj bo v Laporju izredni zbor krajanov. Sklicuje ga iniciativni odbor za ohranitev ceste GUMLE – POKOPALIŠČE. Na zboru bodo predstavljeni dosedanji postopki in dejansko stanje navedene ceste. Nato pa bodo krajani lahko izrazili svojo voljo – ali cesta ostane ali ne.

* Na Šolskem centru Slovenske Konjice-Zreče se bodo danes in jutri predstavili bodočim dijakom. Na informativnih dnevih jim bodo podrobneje predstavili programe in obšolske dejavnosti.

* Tudi na Srednji šoli Slovenska Bistrica bodo danes in jutri – ob običajnih urah – informativni dnevi. Devetošolcem in njihovim staršem bodo predstavili vse pomembne informacije o izobraževanju v njihovih programih. To so program splošne gimnazije, metalurški tehnik, ekonomski tehnik in trgovec.

  • Informativni dnevi bodo danes in jutri potekali tudi na Šolskem centru Rogaška Slatina.

* Predavanje zeliščarja Boruta Cerkveniča bo nocoj v bistriški knjižnici. Predaval bo o redko uporabljenih zdravilnih rastlinah kot so zvezdica, divja mačeha, črnoglavka in drugih.
O zdravilnih zeliščih bodo govorili tudi v prostorih Kulturnega doma Bistrica ob Sotli. Gostja bo Špela Pogelšek s Kmetije Gorska roža.

* Ditka in Feri Lainšček bosta postregla z ljubezensko poezijo nocoj v Narodnem domu Celje.

*V domu kulture v Studenicah bo nocoj območna revija poustvarjalcev glasbenega izročila Slovenije, Napev – odsev. Prireja slovenskobistriška izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti.

* V Centru Noordung v Vitanju bo nocoj valetinov koncert zasedbe Katrinas. Predstavile se bodo z glasbenim potovanjem v vesolje ljubezni.

* Poljub za slovo je naslov glasbene komedije, ki bo nocoj na ogled v Slomškovem kulturnem domu v Slovenski Bistrici. To zabavno in hkrati čustveno družinsko komedijo – muzikal v izvedbi KD Simon Gregorčič Velika Nedelja – odlikuje kar 12 v živo zapetih pesmi.

* Gostja petega Aninega večera na Prevorju bo Zvezdana Mlakar.