Palačinke s piščančjim nadevom

Sestavine za 4 osebe:

  • 400 g piščančjih prsi
  • 25 dag sira čedar
  • 2 ščepca soli
  • žlica masla
  • skodelica smetanovega preliva
  • malo olja za peko palačink

Testo za palačinke

  • 4 jajca
  • 200 g moke
  • 350 ml mleka
  • žlica olja
  • ščepec soli

Priprava:

  1. korak:

Iz sestavin pripravimo maso za palačinke. Pustimo jo počivati 15 minut, nato palačinke  spečemo na naoljeni ponvi. Maso razlijemo po ponvi tako, da ni luknjic in je sloj testa čim bolj enakomerno debel. Pečene palačinke zlagamo na ogret krožnik. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vse mase.

  1. korak:

Piščančje meso zrežemo na majhne koščke. Na z maslom namaščeni ponvi med nenehnim mešanjem 8 do 10 minut pražimo koščke piščanca. Čedar zrežemo na rezine in ga vmešamo k piščancu. Vse skupaj še malo solimo, ne preveč, saj je sir že slan. Ko se sir raztopi, ponev odstavimo.

  1. korak:

Piščančji nadev razdelimo na palačinke in jih zvijemo v rolice. Na koncu jih prelijemo s poljubnim smetanovim prelivom.