Osvežilni napitki z lubenico

  • Frape iz lubenice ali melone

Narezano lubenico  in melono zmiksajte v blenderju. Dodajte vaniljev sladoled in malce ruma, premešajte, nalijte v kozarce in okrasite s smetano.

  • Sorbet z lubenico

Sestavine: 1 srednje velika sladka in sočna lubenica, 4 limete (iz 3 limet iztisnemo sok, 1 uporabimo za dekoracijo), 2 pesti svežih lističev mete in bazilike

Narežite lubenico na manjše koščke in ji odstranite koščice. Postavite narezane koščke lubenice v zamrzovalnik za 4-5 ur ali čez noč. V blender ali misker s široko posodo damo zamrznjene koščke lubenic. Miksamo do gladke zamrznjene kreme, vmes ji dodajamo limetin sok. Z dvema jušnima žlicama oblikujemo kepice za sladoled in postrežemo v steklenih kozarcih. Okrasimo z listki mete in bazilike ter rezinami limete.

  • Napitek z lubenico in ingverjem

Potrebujemo lubenico, led, ingver in limeto.

Manjšo zrelo in ohlajeno lubenico prerežemo na polovico in odstranimo semena. Približno 5 cm ingverjevega gomolja olupimo in naribamo. Meso lubenice in nariban ingver gladko zmešamo v mešalniku. Kozarce napolnimo do polovice z zdrobljenim ledom in prilijemo sok od lubenice. Postrežemo s krhlji limete.

Oglas