Sestavine za kvašeno testo:
* 1 kg moke (za potico brez glutena uporabimo 600 g brezglutenske moke Schar Mix B in 400 g moke Mjolmix ter dodamo 2 žlički psiliuma)
* žlica soli
* 60 g svežega kvasa
* 5 rumenjakov
* 1 celo jajce
* 100 g sladkorja
* 2 vanilin sladkorja
* 100 g masla
* lupinica limone
* 5 dcl mleka
* 2 žlici ruma
* 1 beljak, stepen v sneg
Priprava testa: sladkor, vanilin sladkorja, rumenjake in jajce penasto umešamo, dodamo
stopljeno (ne prevroče) maslo. V posodo za gnetenje presejemo moko in naredimo jamico za kvas. Kvas zmešamo z 1 dl mlačnega mleka in 1 žlico sladkorja. Ko kvas vzhaja, ga zlijemo v jamico. Na rob posode dodamo sol in psilium. Dolijemo toplo mleko, penasto umešana jajca s sladkorjem in maslom, rum in limonino lupinico. Zamesimo testo oz. prepustimo, da to namesto nas opravi kuhinjski robot. Proti koncu mešanja dodamo še beljak, stepen v sneg. Medtem ko testo vzhaja, pripravimo nadev.
Sestavine za orehov nadev:
* 700 g mletih orehov
* 200 g sladkorja
* 3 vanilin sladkorje
* 3 dl sladke smetane
* 1 dl mleka
* 2 žlici ruma
* cimet po okusu (do 1 male žličke)
* 4 beljake, stepene v sneg
Priprava nadeva: sladko smetano in mleko zavremo ter prelijemo po orehih in sladkorju.
Dodamo še ostale sestavine. Na koncu na rahlo umešamo stepene beljake.
Vzhajano testo razdelimo na 3 enake dele. Vsak del razvaljamo in namažemo z nadevom ter zavijemo v potico. Pomagamo si s papirjem za peko ter dodamo malo moke, da se nam testo ne prijema. Pekač obložimo s papirjem za peko in ga premažemo z maslom. Potice položimo v pekač. Pustimo vzhajati. Pred pečenjem potice premažemo z raztopljenim maslom. Pečemo na 180°, dobro uro.