Oplotniško: Skupina Larma je nova spremljevalna skupina Tanje Žagar

Priljubljeno pevko Tanja Žagar poslej na nastopih spremlja skupina Larma, o novem sodelovanju smo poklepetali z vodjo skupine Domnom Višičem iz Oplotnice.

Kot je znano, se je pevka Tanja Žagar pred časom razšla s svojo dolgoletno spremljevalno skupino. “Pravzaprav je do sodelovanja prišlo čisto po naključju. Po pogovorih v glasbenih krogih me je poklical Tanjin menedžer Miki Šarac. Ponudba je bila za našo skupino zelo zanimiva in zato smo hitro pristali na sodelovanje,” je povedal Domen Višič, kitarist in vodja skupine Larma.

Kdo so Larma?
Skupina Larma je na slovenski glasbeni sceni prisotna približno 10 let, deseto obletnico bodo praznovali letošnjega novembra. Gre za petčlansko zasedbo, a se je njena sestava z leti nekoliko spreminjala. “Najbolj pomembno je, da smo z vsemi nekdanjimi člani še vedno ostali v prijateljskih odnosih in tudi redno sodelujemo,” poudarja Domen.
Poleg Domna so zdaj v skupini Larma še bobnar Matej Plesnik iz Loč, klaviaturist Boštjan Jug iz Hoč, basist Damijan Balog iz Maribora ter vokalistka Maja Mežnarić iz Maribora.

Tanja je carica!
Maja, Domen, Matej, Boštjan in Damijan so ponosni, da skupina Larma neprekinjeno deluje že eno desetletje. Nastopajo ob koncih tedna, najpogosteje na raznih zabavah, porokah, abrahamih, zaključkih in podobnih dogodkih. “Naročniki naših nastopov nas spoštujejo in nam zaupa-jo. Mi pa v našem delu uživamo. Sodelovanja s Tanjo Žagar nam bo zagotovo prineslo večjo medijsko prepoznavnost. Pevko Tanjo Žagar spoštujemo, saj je zvezda zabavne glasbe pri nas. Je res prava carica,” dodaja Domen.
Najprej so morali naštudirati Tanjin celoten glasbeni repertoar, ki je dokaj obsežen. Zdaj pa se veselijo dolgoletnega sodelovanja in prihajajočih koncertov.
Prvi trije skupni koncerti so sicer že za njimi. Najprej skupaj nastopili v Vidmu pri Ptuju na Šotor festu 2022, zatem so se odpravili na Slovenski vikend v Biogradu na Moru, naslednji dan pa so odigrali še koncert v Izoli.
Skupina Larma in Tanja Žagar bodo skupaj “zažagali” 24. junija na Letki Radio Rogla. Pravijo, da se že veselijo druženja z odlično publiko!

Oglas