Oplotniški gasilci z novim vozilom

Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Oplotnica je nabavilo novo vozilo, nosi oznako AC 35/60, ima podvozje Scania XT P410.  Te dni so ga slovesno predali namenu.

Kakšno je?
Novo gasilsko vozilo Ima pogon na štiri kolesa, kar mu omogoča dobre vozne lastnosti tudi na razgibanih terenih in avtomatiziran menjalnik. Kot je še povedal Slavko Pitrof, predsednik PGD Oplotnica, ima vozilo vgrajeno visokotlačno črpalko in je opremljeno z eno hitro napadalno enoto.
Kapaciteta rezervoarja je 6.000 litrov vode. Vozilo je namenjeno za prevoz vode na požarišča, prav tako je opremljeno za ostale gasilske intervencije. Nadgradnjo je opravilo podjetje Rosenbauer.

Cena?
Sodobno opremljeno vozilo je stalo nekaj več kot 270.000 evrov. Denar so zagotovili Občina Oplotnica, PGD Oplotnica in donatorji.
“Zahvaljujem se vsem, ki so nam pomagali pri nakupu vozila, ki bo skrbel za požarno varnost v občin in izven nje. Posebna zahvala županu Matjažu Orterju ter vsem svetnikom občine, ki pod-pirajo gasilstvo v Oplotnici,” je poudaril predsednik društva.

Slovesno
Na uradni prevzem in krst vozila so povabili botre vozila, župana Matjaža Orterja, direktorja občinske uprave Aleša Hrena ter občinske svetnike. Vabilu so se odzvali tudi direktor in teh-nični direktor podjetja Rosenbauer, ter gasilci iz društev Gasilske zveze Slovenska Bistrica in sosednjih društev. (Več v tiskani izdaji NOVIC, nekaj foto utrinkov v spodnji galeriji).

Oglas