Oplotniški Festival pod Pohorjem: Vsem močan aplavz, petim nagrada

Grajsko dvorišče v Oplotnici je bilo minuli petek prizorišče priljubljenega Festival pod Pohorjem.

Že petič ga je organiziralo KD Festival pod Pohorjem, ki mu predseduje Franci Ribič. Da je dogodek priljubljen, dokazuje dejstvo, da so brezplačne vstopnice hitro pošle.

11 nastopajočih
Na letošnjem festivalu so nastopili Ansambel Dar, Ansambel Gašperja Kavška, Ansambel Opoj, Ansambel Pik, Ansambel Utrip, Grand kvintet, Ansambel Lesarji, Špadni fantje, Valovi, Žurerji in Srčni muzikanti.
Vsak nastopajoči ansambel se je predstavil z dvema skladbama, z lastno skladbo in s skladbo iz bogate zakladnice narodno-zabavnih viž.
V revijalnem delu festivala sta za prijetno razpoloženje poskrbela lanskoletna zmagovalca Petovia kvintet in Ansambel Jarica.

Komu nagrade?
Nagrado za najboljšo melodijo so prejeli Valovi za pesem Zaman je mati čakala (Brane Klavžar/Vera Šolinc/Brane Klavžar, Valovi). Nagrado za najboljše besedilo pa Ansambel Dar za pesem Enkrat mine vse (Martin Juhart/Anita Zupanc/Martin Juhart).

Prejemniki nagrade za najboljši aranžma so Srčni muzikanti za pesem Del mojega srca (Larisa Obretan/Larisa Obretan/Martin Juhart).

Nagrade občinstva in plakete Bratov iz Oplotnice so se razveselili Žurerji, ki so se predstavili s pesmijo Hvala (Gašper Kušar/Gašper Kušar/Gašper Kušar). Nagrado strokovne komisije in plaketo Tineta Lesjaka je prejel Ansambel Opoj za pesem Ob meni (Uroš Škripec/Uroš Škripec/Uroš Škripec).

Denar in snemanje
Nagrada strokovne komisije – Plaketa Tineta Lesjaka – znaša 500 evrov ter snemanje videospota v vrednosti 1000 evrov.
Nagrada občinstva – Plaketa Bratov iz Oplotnice – prav tako znaša 500 evrov ter avdio snemanje v studiu Majk v vrednosti 300 evrov. Nagrada za najboljšo melodijo, nagrada za najboljše besedilo in nagrada za najboljši aranžma niso denarne, dobitniki prejmejo plaketo.

(Vsi nagrajeni izvajalci v spodnji foto galeriji. Več v tiskani izdaji NOVIC).

Oglas