Oplotniške kmečke žene praznovale ob svetovnem dnevu kmetic

Ob prihajajočem svetovnem dnevu kmetic so v Oplotnici pripravili praznovanje članic in članov oplotniškega Društva kmečkih žena (DKŽ).  

S kulturnim programom so se to popoldne v dvorani Rudija Žnidariča poklonili vsem kmeticam. Proslavo so glasbeno obarvali Vrli muzikantje, Družina Herceg, Ljudski pevci DKŽ Oplotnica in Tim ter Taj Škof. Slavica Smogavc, Emica Jevšinek in Danica Šmon so odigrale humorni skeč ‘Na kmetiji’. Zbrane je nagovorila predsednica društva Marija Schmitt, v delu prireditve, kjer so lahko spregovorili obiskovalci, pa so delovanje oplotniških kmečkih žena pohvalili še gostje. Poleg tega so ob priložnosti v društvo uradno sprejeli sedem novih članic.

Pred in po prireditvi je bila v graščini na ogled razstava ročnih del društvene sekcije Šmarnice, ki sta se ji s svojima razstavama pridružili še dve sekciji Kulturno umetniškega društva Oplotnica. (Zala Motaln)

Več o prireditvi, kdo je sodeloval pri razstavah in zakaj je na koncu na nogah bila vsa dvorana, kmalu v četrtkovih NOVICAH.