Oplotniška lovca v ekipi evropskih prvakov

Evropsko prvenstvo v lovski kombinaciji je gostil estonski Talin. Sodelovalo je 15 držav oziroma 157 strelcev. Ekipa Lovske zveze Slovenije (LZS) je bila šestčlanska. Vanjo so se uvrstili lovci, ki so se najbolje izkazali na izbirnih tekmovanjih. Na največje tekmovanje na stari celini sta se uvrstila tudi člana Lovske družine Oplotnica Marijan in Boštjan Sadek.

Ekipi Lovske zveze Slovenije je dobro kazalo že prvi dan tekmovanja. Tekmovanje je sestavljajo streljanje na glinaste golobe v lovskem položaju in kompak, streljanje s puško risanico velikega kalibra na 100 metrov v štirih položajih ter streljanje v premično tarčo bežečega merjasca na 50 metrov.

Napetost se je iz dneva v dan stopnjevala. Končni rezultat pa je bil navdušujoč. Ekipa Lovske zveze Slovenije je pometla z vso konkurenco in postala evropski prvak v kategoriji open. V zmagovalni ekipi so bili polega Oplotničanov Boštjana in Marijana Sadeka še Miha Finkšt, Matjaž in Nejc Hlebš ter Mirja Kersnik. Čestitke so deževale z vseh koncev in krajev. Med drugim je lovcem čestital oplotniški župan Matjaž Orter.