Oplotničana Feliks in Jesse Štefane: Priložnost našla v lesenih očalih

Feliks in Jesse Štefane, oče in sin iz Oplotnice, sta se pred šestimi leti odločila za izdelavo lesenih okvirjev za očala. Danes pravita, da je bila odločitev prava.

Jesse, oba z očetom nosita lesena očala. Pri vaju torej ne velja – kovačeva kobila je vedno bosa…
Ne, pri naju ta rek ne velja. Oba nosiva lesena očala, ki sva jih izdelala sama. Oče ima korekcijska očala z dioptrijo, jaz pa zaščitna očala za računalnik in bleščanje. Prav tako imava oba več sončnih očal za različne priložnosti.

Menda so se že vaši družinski predniki ukvarjali z obdelovanjem lesa.
Tako je. Nadaljujeva družinsko tradicijo. Lahko bi rekla, da so nama bili dar, smisel in ljubezen do vsega, kar je povezano z lesom in oblikovanjem, že položeno v zibelko. Čutila sva dolžnost, da tradicijo nadaljujeva in svoje darove oplemenitiva s pridihom domišljije ter kančkom smisla za umetnost. Vsak najin izdelek je povsem unikaten.

lesena očala fj-produkt ročnoizdelana lesena očala

Kako se je porodila zamisel za izdelovanje lesenih očal FJ – PRODUKT?
Zamisel se je porodila leta 2015. Spomnim se, ko je oče neko soboto izdelal prvi leseni okvir za očala. Ta ni bil niti približno podoben sedanjem okvirjem. A sva že takrat slutila, da sva na pravi poti. Zavedala sva se, da bova morala biti vztrajna in potrpežljiva ter se nenehno izpopolnjevati.
Teživa k vedno boljši kakovosti izdelka. Tako lahko po šestih leti dela končno rečeva, da sva na pravi poti. To nama dokazujejo stranke ki se vračajo in naročijo že druge ali tretje lesene okvirje, saj so z njimi zelo zadovoljne. To najboljša motivacija za delo v prihodnje.
Kako sta se počutila, ko sta prodala prva lesena očala?
Izvrstno! Ko vidiš zadovoljno stranko s tvojim izdelkom, so občutki res neprecenljivi. Očala izdelujeva po naročilu, zato je potreben osebni stik z stranko. Ko stranko osebno spoznava, lažje slediva njenim željam glede očal.

Izdelujeva korekcijska in sončna lesena očala. Vsak najin lesen okvir je v celoti izdelan ročno in po merah naročnika. To pomeni, da je širina okvirja, dolžina stranskih ročk in oblika samega nosnika oblikovan po merah obraza. Kupci lahko izbirajo med različnimi modeli očal, različnimi vrstami lesa ter stekli najboljšega slovenskega proizvajalca Alcom. Po želji lahko izdelava tudi popolnoma novo obliko okvirja, ki jo popolnoma prilagodimo zahtevam naročnika oziroma naročnice.

(Intervju si v celoti preberite v tiskani izdaji NOVIC)

Oglas