Oplotnica: Zbrane popeljali v Prešernov čas in razglasili nagrajenko kulture

Popoldan so se Oplotničani in Oplotničanke zbrali na proslavi ob slovenskem kulturnem prazniku. Letos jo je v sodelovanju z Občino Oplotnica in lokalno osnovno šolo pripravila Sekcija za likovno umetnost in oblikovanje Kulturno umetniškega društva (KUD) Oplotnica.

Prireditev v dvorani Rudija Žnidariča so začeli slavnostno s slovensko himno v instrumentalni izvedbi na ksilofonu. Z vsebinsko bogatim programom in scenografijo so polno dvorano ljudi popeljali v Prešernov čas. Po odru se je sprehajal lik Franceta Prešerna, ki je otrokom delil fige, se spominjal prijatelja Matije Čopa in pogledoval za Primičevo Julijo. Obiskovalci so prisluhnili recitalom poezije, vokalistom, nastopom z različnimi glasbili, zborovski pesmi in drugim pevskim zasedbam.

Proti koncu proslave so razglasili nagrajenko kulture v Občini Oplotnica. Javno priznanje za delo na področju ljubiteljske kulture Občine Oplotnice je prejela Jana Gliha Hohler, predsednica Literarne sekcije KUD Oplotnica, avtorica enodejanke Oplotnici za 20. rojstni dan, organizatorka literarnih večerov, povezovalka na prireditvah in nasploh vsestranska ustvarjalka v kulturi. (Z. M.)

O proslavi in o tem, kdo je (so)ustvaril kulturni program, v četrtkovih NOVICAH.