Oplotnica: V vrtcu okužba s koronavirusom +DOPOLNJENO (kaj so povedali v vrtcu)

Vsi malčki iz oddelka oplotniškega vrtca, kjer so zaznali okužbo s koronavirusom – so v karanteni. Kot smo na Radiu Rogla že poročali, so enoti Mlinček v Oplotnici, ki sodi pod okrilje Vrtca Otona Župančiča Slovenska Bistrica, včeraj pri eni od zaposlenih oseb zaznali okužbo s koronavirusom. Okužena oseba je delala v oddelku, ki ga obiskuje 14 otrok prvega starostnega obdobja.

Že včeraj, takoj ko so izvedeli za okužbo, so ravnali skladno z navodili, pravi ravnateljica Stanislava Stegne . Povedala je, da so bili s strani NIJZ obveščeni, da imajo v vrtcu osebo ki je pozitivna, in da je to odrasla oseba. Takoj so – po navodilih NIJZ  – poklicali starše otrok, s katerimi je bila ta oseba v stiku in starši so se zelo hitro odzvali in prišli po otroke in so bili zelo hitro na varnem. Nakar so bili starši s strani NIJZ obveščeni, da otroci vstopajo v 14-dnevno karanteno.
“To zagotovo niso prijetni občutku. Toda s tveganji smo seznanjeni, in nekega večjega vznemirjenja med zaposlenimi v vrtcu ni zaslediti,” ocenjuje ravnateljica in dodaja, da so tudi v vrtcu že včeraj poskrbeli za vse potrebne ukrepe: “Vse protokole smo izvedli umirjeno in se nato poslužili naših notranjih protokolov, ko so otroci odšli z oddelka, in začeli s razkuževanjem, prezračevanjem in drugo.”

Novico o okužbi je že sinoči potrdil oplotniški župan Matjaž Orter, ki verjame, da bodo odgovorni v vzgojno-varstvenem zavodu v sodelovanju s strakovnjaki NIJZ-a naredili vse, da do širitve Covida 19 ne bo prišlo: “Preko spletne strani smo zato občanke in občane Oplotnice že pozvali k doslednemu upoštevanju ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Sicer zdaj vstopa v veljavo nov protokol obveščanja o novih primerih okužb s Covid-19. Občina je po novem zgolj obveščena o tem, medtem ko glavnina komunikacije poteka med Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in institucijo, v kateri je odkrit primer okužbe,” je še pojasnil župan Orter in dodal, da bodo razmere v vrtcu v njihovi občini pozorno spremljali.