Oplotnica: Slavnostna akademija s podelitvijo priznanj

Oplotnica je praznovala 24. občinski praznik. Na slavnostni akademiji so podelili občinska priznanja, priznanja za dosežke na področju kulture ter spominske plakete.

Štiriindvajset let
Na slavnostni akademiji je oplotniški župan Matjaž Orter med drugim dejal, da pomlad simbolizira začetek novega življenja, ki nam daje novo upanje in energijo za ustvarjanje. “In takšno vzdušje in energijo je bilo čutiti tudi leta 1998, ko smo se na referendumu odločili, da bomo prevzeli odgovornost, da si bomo sami krojili svojo prihodnost. Štiriindvajset (24) let delovanja Občine Oplotnica sicer ni veliko, če se zavedamo, da živimo v kraju s tako bogato zgodovino,” je dodal župan.
Letos bodo namreč v oplotniški občini svečano obeležili 200. obletnico delovanja Osnovne šole Pohorskega bataljona Oplotnica in 110 let organiziranega delovanja gasilstva.
“Je pa ustanovitev občine nesporno prinesla odločilni pospešek v razvoju naših krajev in izboljšanju njihove podobe. Spisek del, ki smo jih v tem času opravili, je tako dolg, da ga je nemogoče strniti v kratko in objektivno obliko. Pa to sedaj niti ni najbolj pomembno. Pomembno je, da smo v teh 24. letih izpolnili in opravičili referendumska pričakovanja naših občank in občanov. Na naše dosedanje delo smo lahko ponosni. S tem dokazujemo, da se zmoremo uspešno spopasti tudi z izzivi, ki nas čakajo v negotovi prihodnosti,” je zaključil slavnostni nagovor župan Orter.
Dve občinski priznanji
Občina Oplotnica občinska priznanja pa podeljuje le vsaka štiri leta. Letos je župan podelil dve priznanji, in sicer Darku Satlerju ter Skupini prostovoljnih šoferjev, ki so dejavni v projektu Prostofer.
Darko Satler kot predsednik vodovodne zadruge Pohorski izviri že več približno 30 let skrbi za nemoteno vodooskrbo v naseljih Raskovec, Dobrova, Dobriška vas in Pobrež. Dnevno nadzira vodohran, sodeluje pri popravilu oziroma vzdrževanju vodovodnega omrežja.
Od nastanka vodovne zadruge Pohorski izviri, ki združuje vodovodne odbore Pobrež, Prihova, Okoška gora in Koritno sodeluje kot njen predsednik. Zaradi narave njegovega dela in zglednega družbeno koristnega prostovoljstva, mu je Občina Oplotnica podelila občinsko priznanje.
Občina Oplotnica prav tako ni spregledala prizadevanj prostovoljnih šoferjev, ki v projektu Prostofer v svojem prostem času opravljajo brezplačne prevoze za starejše občane. Projekt Prostofer je na Oplotniškem zaživel junija 2019, doslej so prostovoljci opravili že več kot 350 prevozov. Skupno priznanje so prejeli Ervin Bobik, Zvezdana Fošt, Samo Golenač, Igor Nežmah, Borislav Pušenjak, Franc Ribič, Iztok Škof, Marijan Škrinjar, Janez Valenčak ter prostovoljka Marija Kvas, ki je v programu Starejši za starejše od leta 1998 opravila 1.094 ur prostovoljnega dela. (Več v tiskani izdaji lokalnega časopisa NOVICE).

Oglas