Oplotnica: Slabša prometna varnost

Po podatkih Policijske postaje Slovenska Bistrica se je prometna varnost v občini Oplotnica v lanskem letu (2021) v primerjavi z letom 2020 poslabšala.

Zato so oplotniški občinski svetniki na zadnji seji pozornost posvetili tudi varnostnim razmeram v občini.

Ko je razvidno iz najnovejših podatkih, je bilo na Oplotniškem v letu 2021 več prometnih nesreč in tudi posledice so bile hujše. V lanskih prometnih nesrečah je ena oseba umrla, pet udeležencev pa se je huje poškodovalo, vseh udeležencev v prometnih nesrečah je bilo 37 oseb.

Najpogostejša vzroka prometnih nesreč sta bila nepravilna stran in smer vožnje ter neprilagojena hitrost, dogajale pa so se na različnih koncih občine, kar pomeni, da ne obstaja posebej pereča točka, kjer bi se prometne nesreče pogosto dogajale.
Kot je še razvidno iz podatkov Policijske postaje Slovenska Bistrica so lani v oplotniški občini policisti obravnavali 101 kršitev cestno prometnih predpisov, ker je nekoliko manj kot leta pred tem. Slab trend prometne varnosti se nadaljuje tudi letos, saj sta ta mesec v oplotniški občini v prometni nesreči ugasnili dve življenji.

Oglas